Skip to content

Zonder dollen

#2131 oktober 2021

De vormgeving van ‘Het meisje met de paardenstaart’ was in handen van Astrid Janse, van Bureau Janse uit Deventer. ‘Mooie dingen maken en dingen mooi maken’ is haar credo en dat maakte ze wat mij betreft mooi waar. Zij voelde goed aan wat ik voor ogen had en daarbij werkt zij snel en accuraat. Eigenlijk jammer dat ik niet alle dagen heb vorm te geven. Maar een nieuw boek is in de maak. Dus wie weet.

Door mijn contacten met haar ontdekte ik iets bijzonders: zij had per boot de Atlantische Oceaan overgestoken. Let wel: in een roeiboot. Samen met drie andere vrouwen. Jeetje! Onvoorstelbaar, een week of acht lang met z’n vieren in een bootje, geheel op jezelf aangewezen en ver weg van alles dat je dierbaar en veilig is. Wat een project!

‘Da’s wat voor een boek …’, opperde ik. Daar was ze al mee begonnen. Sterker nog, het is er intussen. ‘Zonder dollen’ is de titel, ‘de oceaan over in een roze roeiboot’. Eenmaal in huis streden Carien en ik om leestijd: van dit avontuur wilde je alles weten. En liefst wel meteen. Over het idee, de voorbereiding en de reis zelf.

Al lezende word je in het verhaal meegezogen en voel je je bijna deelgenoot. Een boek dat je in éen ruk uitleest. Vervelend als je weet dat je huisgenoot loert op het moment dat je het even terzijde legt.
Bijzonder. Geen zee te hoog. Leef je leven. Niet blijven fantaseren, maar gewoon doen. Al was dit wel heel drastisch. Maar, je leeft maar één keer. Toch?!

Een dikke aanrader. Het boek althans. Te bestellen via www.zonder-dollen.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top