Skip to content

Ze staat ertussen

# 2224 november 2021
Zojuist gehoord: ‘Het meisje’ is opgenomen in de catalogus van de openbare bibliotheken.
Need I say more?
Jawel, ben ik blij mee. Hoeveel boeken krijgt die redactie niet onder ogen. Gewogen en al dan niet geschikt bevonden.
‘Niet voor een groter publiek’, daar is de thematiek te specifiek, voegde de recensent er wel aan toe. Maar wat mij betreft wel voor wie zich wil laten meevoeren met de lotgevallen van een eigentijdse Peer Gynt. De avonturier die behoorlijk verkeerde keuzes maakt maar uiteindelijk toch redelijk sympathiek overeind blijft.

Sinds het boek deze zomer verscheen heb ik me regelmatig verbaasd over de verscheidenheid aan reacties. Ik hoor: pakkend, ingenieus, spannend, aanspekende beschrijvingen. Maar ook: komt wat langzaam op gang, door het heen en weer springen in de tijd soms moeilijk te volgen (‘goed dat er achterin een opsomming van de voorkomende personen stond, maar daar kwam ik pas halverwege achter’). Die reacties zijn elke keer weer verrassend. Hoe verschillend kunnen mensen eenzelfde stuk beleven. Me niet proberen te verdedigen. Wat ik opschreef zijn nu eenmaal mijn gedachten en verzinsels. Misschien zou ik het nu weer anders doen, mijn fantasie is tenslotte niet in beton gegoten. Maar daarvoor is dan weer een volgend boek.

PS: ‘Het meisje’ is ook gewoon te koop. Bij Boekhandel Broekhuis of bestellen via de website, of via Bolcom.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top