Skip to content

#58 You must believe in love

28 februari 2024

Nog een extra februaridag te nemen en dan is het 1 maart, begin van de lente. De meteorologische wel te verstaan. Minder romantisch dan de astronomische, maar wel zo pragmatisch: een klimatologisch seizoen telt drie maanden op de kalender, wat de lente betreft te beginnen op 1 maart. Heel overzichtelijk, al loopt deze ritmiek weer niet in de pas met de kalenderkwartalen.

Voordat we aan die lente beginnen eerst nog even over februari.
Naar het schijnt de warmste ooit. Sinds dat (1906) wordt bijgehouden althans.
Warm en nat. Nu herinner ik me van dat eerste werkelijk niets, van die nattigheid des te meer. Wat een waardeloze maand om buiten iets te ondernemen
Somberheid troef. Dat 15 februari zijdens de meteorologen als een eerste lentedag kon worden aangemerkt (15,5’ in De Bilt) , doet daar werkelijk niets aan af. Waar was die ontluikende natuur, waar waren de geuren en kleuren van het voorjaar, fluitende vogels en het blije gevoel van die meest energie-gevende periode van het jaar?

Wat alles dan maar moet goedmaken is de wonderschone muziek van zanger Tony Bennett en pianist Bill Evans met de Michel Legrand-song  ‘You must believe in spring’.

Just think, if winter comes
, spring cannot be far behind  (lyrics Alan Bergman / Marilyn Bergman)
Gauw nog eens luisteren. Dat helpt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top