Skip to content

Voorleesplezier

#4021/25 december 2022

December,21 – de kortste dag van het jaar. Lang genoeg om een nieuw kerstverhaal aan te kondigen. Net zoals vorige versies geschreven als voorleesverhaal. Elke keer weer een feestje, zo’n voorleessessie, voor mijzelf zeker en hopelijk ook voor mijn gehoor.
Sinds ik die verhaaltjes ook op de website zet en ze daar zijn te downloaden, komt er ook wel eens een reactie op en dat stimuleert zeker om weer iets nieuws te verzinnen.
Het schrijven is één ding, het voorlezen is niet minder van belang om je luisteraars te amuseren. De helft van het potentiële succes durf ik wel te stellen, wordt bepaald door een bevlogen voordracht. Voorlezer is een kunst, de voorlezer is de bemiddelaar tussen de schrijver en het publiek.
Heel terecht schreef een mevrouw dat door haar wijze van voorlezen het verhaal pas echt toch leven kwam. Ik was er niet bij, maar zo is het. U kan het papieren verzinsel maken of breken.

Hieronder staat er weer een; het kerstverhaal 2022. Voor een gehoor van circa 10 en ouder lijkt me. In een rustig tempo een klein half uurtje voordracht. Nieuw probeersel is dat ik verschillende rollen een kleurtje meegaf, zodat meerdere personen aan de voordracht kunnen meedoen. Dan is het welk handig om meerdere exemplaren in kleur af te drukken. Maar het bleek de moeite waard!

Klik op de button hieronder en er verschijnt een pdf-versie die u desgewenst kan downloaden en printen.

O ja, tot slot nog weer eens: het downloaden is zonder enige verplichting, het kost niets en ik kan niet zien wie er downloadt. Hooguit – als ik me de nodige technische moeite getroost – kan ik zien hoe vaak er wordt gedownload. Het blijft onveranderd anoniem. Voel u dus vrij!

Voor nu, fijne feestdagen, ik meld me weer in het nieuwe jaar.

Reageren? Zend uw bericht aan apub@hansarnoldy.nl

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top