Skip to content

Te koop vanaf 21 juni

# 1319 juni 2021

‘Kan u Summertime, meneer?’
Best bijzonder, maar het overkwam me intussen meerdere keren: als ik wel eens op straat speel, gewoon in een park, langs het water, of onder een brug. Komt er zo maar iemand op je af en vraagt of hij/zij een stukkie mee mag zingen. Summertime liefst, daarvan kent de zanger in kwestie de woorden. De toonsoort wil nog wel eens een probleempje zijn, maar verder is het altijd leuk. En soms wordt het nog echt wat moois ook.
Zomertijd, ‘and the living is easy’.

Ik koos het begin van de zomer, solstice, de zon bereikt het verste punt gemeten vanaf de evenaar, de langste dag van het jaar, als het stralende moment om mijn nieuwe boek uit te brengen.
Midzomerfeest, heerlijk heidense traditie, samen met de kerst slingerend tussen licht en donker. The Midsummer Night’s Dream.
Al werd de zonnewende begin vorige eeuw onaangenaam besmeurd door het Nationaal Socialisme en hun verheerlijking van de Germaanse gebruiken. Maar in veel landen trokken ze zich daar niets van aan en in Zweden bijvoorbeeld, het tweede vaderland van de hoofdpersoon in ‘Het meisje met de paardenstaart’, is de Midsommarafton onveranderd een nationale feestavond, inclusief meiboom, haring, aardbeien en, zo men wenst, een alcoholische versnapering.
Van 21 juni ligt mijn debuutroman bij Boekhandel Broekhuis, en is het eenvoudig via deze site te bestellen. Of voor wie toch nog een Bolcom-cadeaubon heeft liggen, via Bol.com.
Ik ben heel nieuwsgierig wat je ervan vindt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top