Skip to content

Paasliedjes

# 2917 april 2022
Kerst zou niet af zijn zonder min of meer toepasselijke kerstliedjes. Naast de traditionele brave liedjes als ‘De Herdertjes’ en ‘Oh Dennenboom’ voor op school, in de kerk of gezellig thuis en het genre X’mas carols  voor straatzang en meer, is er de jaarlijkse tsunami van X’mas-popsongs. Mariah Carey, Wham, Chris Rea en consorten verblijden de samenleving waar je je ook maar bevindt jaarlijks met hun kersthits. Elke zich respecterende artiest heeft ooit wel een Xmas -album opgenomen en zo is gaandeweg een megaberg aan kerstmu-ziek/zak ontstaan.
Hoe anders is dat met Pasen. Net zo’n mondiaal Christelijk feest als kerstmis, maar nu stilte in de ether. Op de Matthäus Passion na dan. Hier te lande mag je dat zelfs een hit noemen. Al 100 jaar een vast repertoirestuk in de Grote Kerk te Naarden. Maar daar allang niet meer alleen. Op vele plaatsen kan je rond de Pasen terecht voor een uitvoering. Typisch eigenlijk (al is het natuurlijk ook een wonderschone creatie), dat succes van een bijna drie uur durend klassiek muziekstuk. Naar het schijnt ook vooral in Nederland de mode.
Maar gewone, simpele Paasliedjes die iedereen wel kent, daar ontbreekt het toch aan. Althans, ze zijn er wel, alleen ze worden je niet bepaald opgedrongen. Je moet er zelf naar op zoek. Maar is dat eigenlijk niet oneindig veel leuker?
Ik wens iedereen prettig zoeken!

(O ja, achter de button hieronder zit mijn voorlees-paasverhaaltje 2022. Over Paasliedjes. Zo te downloaden)

Reageren?
Stuur een e-mailbericht aan
apub@hansarnoldy.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top