Skip to content

Het decoratelier

# 1 – 23 januari 2021 (aangepast 4 mei 2023)

Zie hier mijn eerste stukje in de rubriek ‘Berichten’. Op internet heet dat vaak Blogs, maar dat vind ik geen fijn woord. Blog, dat klinkt zo lomp. Ontstaan voor wie het woord weblog te lang was. Maar het is intussen behoorlijk ingeburgerd. Met die blogs worden online dagboeken bedoeld. Aanvankelijk op websites, gaandeweg verhuisd naar de sociale media.

Het woord zou op 17 december 1997 (internet bestond toen nog maar helemaal drie jaar) door een meneer Jorn Barger zijn geïntroduceerd. Mijn elektronische dagboek was toen al in druk uitgegeven! Zie de ‘100 bespiegelingen vanaf de elektronische snelweg’.
Heel veel blogs verschenen er gaandeweg op internet. Vaak helemaal geen dagboeken, maar verzamelingen verhaaltjes. Zoals ook hier, op deze website.

Geen dagboekavonturen, geen blogs dus, maar korte stukjes die te maken hebben met mijn boeken of publicaties waarmee ik bezig ben. Over onderwerpen die in mijn boeken op de een of andere manier aan de orde komen – of gaan komen. Schrijfsels als rekwisieten, decorstukken, die het verhaal ondersteunen of in een context plaatsen.

Soms zijn het ook achtergebleven weesjes, tijdens de research voor mijn vertelsels verwekt. Eigenlijk een soort van bijvangst tijdens het schrijven. Ik voeg regelmatig nieuwe toe.

Geen blogs dus. Gewoon stukjes die alle kanten uit kunnen vliegen, maar meestal toch een link hebben met mijn boeken. Dit plekje op de website is in feite de opslag van mijn decorstukken, rekwisieten, mijn ‘decoratelier’. Bijgezet in de rubriek ‘berichten’.

Voilà, hierbij # 01.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top