skip to Main Content

Geen blogs

# 1 – 23 januari 2021

Geen fijn woord, blog. Klinkt voor mij wat lomp. Ontstaan voor wie het woord weblog te lang was. Maar het is intussen behoorlijk ingeburgerd. Met die blogs worden online dagboeken bedoeld. Aanvankelijk op websites, gaandeweg verhuisd naar de sociale media.

Het woord zou op 17 december 1997 (internet bestond toen nog maar helemaal drie jaar) door een meneer Jorn Barger zijn geïntroduceerd. Mijn elektronische dagboek was toen al in druk uitgegeven! Zie de ‘100 bespiegelingen vanaf de elektronische snelweg’.
Heel veel blogs verschenen er gaandeweg op internet. Vaak helemaal geen dagboeken, maar verzamelingen verhaaltjes. Zoals ook hier, op deze website.

Geen dagboekavonturen, geen blogs dus, maar korte stukjes die te maken hebben met mijn boeken. Nieuws soms, maar meestal over onderwerpen die in mijn boeken op de een of andere manier aan de orde komen. Als rekwisieten, decorstukken, die het verhaal ondersteunen of in een context plaatsen.  Soms zijn het ook achtergebleven weesjes, tijdens de research voor mijn vertelsels verwekt. Eigenlijk een soort van bijvangst tijdens het schrijven. Misschien kunnen ze de lezer verleiden terug te komen. Ik voeg regelmatig nieuwe toe. Onder het motto ‘even bijpraten‘.

Geen blogs dus. Maar stukjes die een link hebben met mijn boeken. Dit is in feite de opslag van mijn decorstukken, rekwisieten, mijn ‘decoratelier’. Ik hoop dat je het leuk vindt.

Back To Top