Skip to content

Even vasthouden

#318 juni 2022
Als de lente echt op gang is gekomen met al dat frisse groen, met zoveel stralende bloemen, die aangename geuren en al die heerlijke vogelgeluiden, dan zou ik de tijd wel even stop willen zetten. Het moment vasthouden en volop genieten. De boel de boel laten, me overgeven aan mijn zintuigen, weg van verder alles.

De tijd stilzetten, dan is er ook geen geluid meer, en vermoedelijk ook geen licht. Trouwens, hoe lang kan dat duren, als er geen tijd is. Toch wel een ingewikkeld concept.
Beter me gewoon over te geven aan het genot dat ik waarneem. Even niets moeten, niets willen, alleen maar kijken, ruiken, luisteren. Misschien zijn dat wel geluksmomenten.

Ver weg van geluk heb ik intussen een horloge dat mij elke dag wel een keer ongevraagd met piepjes en tekst adviseert een moment van bezinning te pakken, mindfulness noemt mijn klokje dat. Waar bemoeit het ding zich mee! Dat ie de lengte van de wandelingen met de hond registreert – ook ongevraagd trouwens – is nog wel leuk, maar om te sturen in mijn welbevinden heb ik hem niet aangeschaft.

Ik kocht hem een klein jaar nadat ik Peer, de hoofdpersoon in ‘Het meisje met de paardenstaart’ er een had laten kopen. Mijn fantasie van dat moment zat kennelijk zo diep dat ik, toen de batterijen van alle in mijn bezit zijnde klokjes waren uitgeput dan wel dat het bandje van het laatst overgeblevene kapot was gegaan, besloot zo’n iWatch aan te schaffen. In lijn met Peer nam ik niet de moeite de mogelijkheden van het ding te bestuderen en een van mijn basisschool kleinzonen moest mij helpen de meest storende functies uit te schakelen. Laat dat ding nou maar gewoon de tijd aangeven, daar heb ik hem voor.

Fascinerend trouwens dat verzinsels tijdens het schrijven in staat zijn mijn doen en laten op een later moment te beïnvloeden. Hoe breed is het scala van bronnen waar de schrijvende geest uit blijkt te putten.
Benieuwd wat mijn geschrijf mij verder nog gaat brengen.
En omgekeerd: de tijd stilzetten, da’s een uitdagend thema om nog eens verder mee te gaan.

Reageren?

  • Stuur een e-mailbericht aan 
  • apub@hansarnoldy.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top