Skip to content

Boekenweek 2022

#2811 april 2022
Alleen geen Boekenbal. De samenkomst in Escape aan mij voorbij laten gaan. Eerlijkgezegd ook geen uitnodiging ontvangen. Geen confrontaties dus met onze literaire coryfeeën, niet de kans om me te spiegelen aan hun talenten en geen dansje met de staatssecretaris van dienst. Vooral dat laatste was wat ik betreurde.
De volgende dag in de herkansing om beroemde schrijvers te ontmoeten. Voor sommige scribenten schijnt Ajax immers the place to be (seen) te zijn. Tussen die 50.000 bezoekers in de Arena zullen zich toch wel een paar collega’s ophouden? Zeker als de tegenstander Jules Deelders Sparta betreft. Misschien waren ze er, ik heb ze niet mogen ontmoeten.
De avond daarna was het wel raak. In het Bimhuis, ook al te Amsterdam. Op het goed bezochte verjaardagspartijtje van slagwerker Eric Ineke. Onder de aanwezigen bevonden zich niet alleen veel muzikanten maar zo waar ook een paar mij bekende schrijvers. Een enkele daarvan had zelfs een achtergrond in beide disciplines. Zoals ook de jubilaris in kwestie, maar die was te druk om eens even rustig mee van gedachten te wisselen over het auteursbestaan. Met een enkele non playing guest waarvan ik ooit ook wat gelezen had, wist ik toch een praatje aan te knopen. ‘Goh, jij ook? Ik had er ergens al eens iets over opgepikt (LinkedIn – HA). Wat leuk, ga ik zeker lezen …’ Hoe mooi kan een schrijversleven zijn! Deze avond was zeker veel leuker dan die in Escape, als ik althans op de ooggetuige verslagen mag afgaan. Hier kei goeie muziek, een drankje zonder wachten, trekken of duwen, en een schitterend uitzicht over het IJ. Plus het vooruitzicht weer enkele boeken te hebben uitgezet. Dat mijn gesprekspartners hun vakgeheimen niet wilden delen deed aan mijn plezier niet af – ik heb de mijne evenmin prijsgegeven.

Terug naar de Boekenweek en het jaarthema de eerste liefde.
Nee, ik wist daar tevoren niet van, maar juist dat thema speelt in ‘Het meisje met de paardenstaart’ een belangrijke rol.
Hoe de hoofdfiguur Peer zijn hart verpandde aan Stella, die zo onbereikbaar leek dat hij zijn toevlucht zocht tot Brigitte. Niet zonder verstrekkende gevolgen. 320 bladzijden lotgevallen met een onverwachte ontknoping. Nog steeds te koop. Bij Boekhandel Broekhuis, of bij Bol.com*). Het moment om de koopknoop nu door te hakken!

*) Als je koopt via Bol.com:
De Boekenweek vindt dit jaar plaats van 9 april t/m 18 april. Bij besteding van ten minste 15,- aan Nederlandstalige boeken of e-books ontvang je automatisch het gratis (digitale) Boekenweekgeschenk. Voor het papieren Boekenweekgeschenk geldt: op=op! 

Reageren?
Stuur een e-mailbericht aan
apub@hansarnoldy.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top